Möt läkarparet Joel och Lovisa

Han längtade tillbaka till naturen och människorna. Hon sökte sig från storstan. I Värmland fann de varandra och fick tid för en aktiv fritid med familjen. Det kombinerat med spännande jobb för båda två.

Joel och Lovisa Wiklund tillsammans med sina barn Kerstin och Vera vid Klarälvens strand.

Nära till kollegor och natur

Joel och Lovisa Wiklund jobbar som läkare inom Region Värmland. De träffades under sin AT-tjänst i Värmland och bor nu i Karlstad med barnen Kerstin och Vera.

Han är specialist inom allmänmedicin sedan ett år tillbaka och jobbar på vårdcentralen i Kil. Från Karlstad är det tre mil till Kil.
– Jag gillar jobbet på en vårdcentral. Det är ett brett uppdrag, jag är ofta patientens första kontakt och får lära känna och följa patienterna genom livet och vården.

– Att jobba på en mindre vårdcentral är också roligt. Vi har en bra sammanhållning. Som helhet har vi bra samarbeten och känner till varandra inom hela Region Värmland. Det tror jag underlättar vårt jobb, säger Joel Wiklund.

De flesta specialiteter finns i Värmland

Lovisa Wiklund är föräldraledig från ST-tjänsten på öron-, näs- och halskliniken på Centralsjukhuset i Karlstad. 
– De flesta specialiteter finns på sjukhuset och här finns det möjligheter att utvecklas. Just nu handlar livet mycket om att vara småbarnsförälder. När jag tänker på framtiden så vill jag subspecialisera mig och jag funderar även på att forska.

Familjens villa ligger nära Lovisas arbetsplats och barnens dagis. Lovisa har 800 meter till jobbet och dagis ligger i kvarteret. Lovisa flyttade från Stockholm för sin AT tjänst. Joel som är uppväxt i Ekshärad, i norra Värmland, flyttade tillbaka till Värmland för sin AT-tjänst och det var då de träffades. 
– Det är enkelt att bo och leva här. Vi har nära till det vi behöver och lite till, säger Lovisa. 
– Planen var inte att återvända till Värmland, men jag längtade tillbaka till naturen och människorna, Jag trivs här, säger Joel.

Ett stenkast från husknuten finns skog och några hundra meter åt andra hållet rinner Klarälven förbi.
– Vi tycker om att vara ute i naturen. Under sommaren fiskar vi gärna och på hösten plockar vi svamp.