Nyheter Konst i regionens lokaler

Månadens verk: oktober 2020

Konstenheten presenterar Månadens verk för oktober 2020, av Katrin Westman.

Utställning– nyare och äldre

I Konsthall Spisrummet presenteras nu konst ur Region Värmlands samling i urval av Konstenheten.

Film: Guidad visning av utställningen "Vi"

Ta del av verk skapade av Region Värmlands medarbetare. Konstnären Kerstin Wessberg guidar genom utställningen i konsthall Spisrummets lokaler på Centralsjukhuset i Karlstad.

Månadens verk: juni, juli och augusti 2020

Konstenheten presenterar Månadens verk för juni, juli och augusti 2020, av Kersti Rågfelt Strandberg.

Utlysning: Konstnärlig gestaltning till nytt parkeringshus på Centralsjukhuset i Karlstad

Region Värmland välkomnar nu intresseanmälningar gällande gestaltningsuppdrag i nytt parkeringshus.

"Vi" - Bilder skapad av Region Värmlands personal

Region Värmland och Konstenheten presenterar utställning "Vi" i konsthall Spisrummet på Centralsjukhuset i Karlstad.

Månadens verk: april 2020

Konstenheten presenterar Månadens verk för april 2020, av Rezan Arab.

Budget omfördelas för att stötta fler konstnärer i Värmland

Coronasmittan påverkar hela samhället, också kulturlivet. Med anledning av rådande omständigheter så har Konstenheten, Region Värmland, beslutat att omfördela budget till konstnärlig gestaltning vid ombyggnation genom att göra ett riktat stöd till yrkesverksamma, professionella konstnärer bosatta i Värmland.

Månadens verk: Mars 2020

Konstenheten presenterar Månadens verk för mars 2020, av Albin Liljestrand.

Konstenheten visar konst gjord av dig som arbetar i Region Värmland

Vill du visa upp dina konstverk? Kom med dem till oss! Konstenheten sätter just nu samman en utställning som samlar konst som skapats av dig och dina kollegor i Region Värmland.

Utställning: Grafik, batik och spik

En berättelse om berättelsen om kvinnornas väg in i konstsamlingen.

Månadens verk: Februari 2020

Konstenheten presenterar Månadens verk för februari 2020, "Lampknapp, Västanvindsgatan 23" av Anders Granberg.

Månadens verk: December 2019 och januari 2020

Konstenheten presenterar Månades verk för december 2019 och januari 2020, "Röd Gestalt" av Thomas Christensson.

Utställning: Something can happen beyond expectation

Abir Boukharis utställning är full av liv och berättelser. Den innehåller verk av fem konstnärer från Syrien, Sverige, Kanada, Algeriet och Österike. Världen kan vara stor och tillåtande och alla delar vi människotankar och människokänslor. Se dig omkring, möjligtvis blir världen ännu lite större idag.

Ditt skulpturala konstverk kan bli vandringspris!

En utmärkelse avseende kvalitet och en för innovation kommer att delas ut till verksamheter inom Region Värmland. Målgruppen är professionella konstnärer med anknytning till Värmland. Skicka in förslag senast den 1 januari 2020.

Gestaltning av väntrum för barn och unga

Konstnär Matilda Ruta fick 2017, efter urvalsprocess, uppdraget att arbeta med ett av vårdens viktigaste väntrum, akutmottagning för barn och unga. Verket heter Stjärndjur.

Gestaltning av innergård

Efter en urvalsprocess fick konstnär Johan Paalzow 2018 uppdraget att utforma en innergård på Centralsjukhuset i Karlstad.

Stort och viktigt uppdrag under 2018 och 2019

Den största inventeringen i Konstsamlingens historia utförs just nu av konstnär och konstkritiker Johan Magnusson.

Tillbaka till Konst i regionens lokaler