Region Värmland tar över PCI-verksamheten

I februari 2006 etablerades PCI-verksamhet vid Centralsjukhuset i Karlstad. Sedan dess har risken att dö i hjärtinfarkt i Värmland varit bland den lägsta i landet. Nu tar Region Värmland över verksamheten i egen regi.

Sedan starten 2006 har företaget Svensk PCI AB drivit verksamheten på Centralsjukhuset i Karlstad i samarbete med Region Värmland. I år går företagets kontrakt ut vilket innebär att regionen tar över verksamheten och PCI-enheten.

– Svensk PCI har gjort enorm skillnad för hjärtsjukvården i Värmland och sparat många värmlänningars liv. Det är en mycket väl fungerande verksamhet som vi nu tar över och kommer att fortsätta utveckla, säger Ola Hallén, verksamhetschef på hjärt- och akutmedicinkliniken.

På alla hjärtans dag välkomnas media till pressträff och nyinvigning av verksamheten. Vi kommer att berätta mer om PCI-enhetens arbete och den fortsatta utvecklingen av hjärtsjukvården i Värmland.

PCI (Percutan Coronar Intervention) är ett samlingsnamn för behandlingar som öppnar upp förträngningar i blodkärl med hjälp av en kateter. I folkmun kallas ingreppet ballongvidgning.