I dag inleds Home filmfestival på Lurö

För andra året i rad arrangerar Region Värmland Home filmfestival. Denna gången sker festivalen den 12–17 augusti, på Lurö i Säffle kommun. Deltagarna är 16 till antalet och kommer från olika delar av Värmland.

Home är en regional satsning som riktar sig till filmintresserade ungdomar mellan 14 och 17 år. Det är en del av det treåriga filmskapande projektet "Var är hem?" som stöds av Statens kulturråd.

– Vi är stolta och glada att erbjuda denna kunskapshöjande festival för filmintresserade ungdomar. Det är en möjlighet att utvecklas utifrån det intresse och den kompentens de fått i sina hemkommuner, säger filmkonsulent Dahyu Hashimi.

Under veckan kommer ungdomarna visa och resonera om egna filmbidrag samt utveckla sina berättarförmågor med film och rörlig bild som verktyg.

– Vi använder oss av upplevelsebaserad lärande metoder för att bygga en trygg och kreativ miljö där ungdomarna ska kunna skapa egna berättelser kopplade till deras känslor, säger Dahyu Hashimi.

– Människor är varandras berättelser. Genom berättandet delar vi med oss av våra känslor och drömmar. Berättelser bygger broar mellan människor.