Regiondirektör Anneli Snobl lämnar sitt uppdrag

Anneli Snobl avslutar sitt uppdrag som regiondirektör för Region Värmland den 30 november.

– Anneli Snobl rekryterades som regiondirektör för att genomföra regionbildningen som trädde i kraft den 1 januari 2019. Hon har gjort ett bra jobb och har framgångsrikt bidragit till utvecklingen. Organisationen kliver nu in i nästa fas och vi har gemensamt kommit fram till att det kräver ett mer långsiktigt ledarskap, säger Fredrik Larsson, regionstyrelsens ordförande.

Anneli Snobl tillträdde som landstingsdirektör för dåvarande Landstinget i Värmland i april 2018 och blev därefter regiondirektör då Region Värmland bildades den 1 januari 2019. I uppdraget låg att bilda den nya gemensamma organisationen bestående av Landstinget i Värmland, kommunalförbundet Region Värmland, Karlstadsbuss och Värmlandstrafik.

– Det har varit en utmanande och stimulerande tid och jag är nöjd med det jag har åstadkommit och bidragit med. Att vara regiondirektör är en utsatt tjänst och organisationen står inför många utmaningar där ett långsiktigt ledarskap behövs, säger Anneli Snobl.

Rekrytering av en ny regiondirektör kommer att inledas så snart som möjligt.
Peter Bäckstrand, idag HR-direktör inom Region Värmland, har av regionstyrelsens ordförande utsetts till tillförordnad regiondirektör.

Mer information:
Fredrik Larsson, regionstyrelsens ordförande, 070-662 91 93