Pia Vinborg blir ny ekonomidirektör i Region Värmland

Pia Vinborg har utsetts till ny ekonomidirektör i Region Värmland. Hon kommer närmast från Thermofisher Scientific i Uppsala, där hon varit vice president global finance för divisionen immunodiagnostik.

Pia VinborgPia Vinborg har lång erfarenhet från näringslivet, bland annat som ekonomidirektör och business controller inom läkemedelsbranschen och medicintekniksektorn. Hon har mer än 20 års ledarskapserfarenhet där hon drivit förändring och utvecklat team. Pia Vinborg har tidigare arbetat inom Astra Zeneca, GE Healthcare och nu senast för Thermofisher Scientific.

– Efter många år som ekonom inom det privata näringslivet vill jag pröva något nytt. Jobbet spänner över många viktiga områden såsom hälso- och sjukvård och kommunikation. Jag ser fram emot att skapa mervärde för invånarna i Värmland på ett effektivt sätt med de resurser vi har och att använda mina tidigare erfarenheter från den privata sektorn, säger Pia Vinborg.

– För mig är det också en bonus att ha funnit ett arbete i Karlstad då det ger oss en möjlighet att flytta "hem" efter mer än 20 år i Stockholm.

Pia Vinborg tillträder som ekonomidirektör den 1 juni.

– Det känns väldigt bra att vi har kunnat locka Pia till Värmland och jag ser fram emot vårt arbete tillsammans, säger Peter Bäckstrand, tf. regiondirektör.