Tobias Kjellberg slutar som hälso- och sjukvårdsdirektör

Hälso- och sjukvårdsdirektör Tobias Kjellberg lämnar sitt uppdrag från och med den 28 februari.
– Det har inte varit ett enkelt beslut att fatta, men efter sex år känner jag att det är dags för någon annan att ta över, säger Tobias Kjellberg.

Tobias Kjellberg har arbetat inom hälso- och sjukvården i Värmland i närmare 30 år. Sedan 2015 har han varit hälso- och sjukvårdschef och senare hälso- och sjukvårdsdirektör. Nu väljer han att lämna sitt uppdrag.

– Jag är stolt över att ha fått leda den värmländska hälso- och sjukvården under de här sex åren. Det finns fortfarande utmaningar som vi behöver fortsätta arbeta med, men min upplevelse är att vi är på väg framåt.

Tobias Kjellberg kommer att fortsätta att arbeta i Region Värmland och hälso- och sjukvården, men ha andra uppdrag.

I väntan på rekryteringen av en ny hälso- och sjukvårdsdirektör kommer Petra Svedberg, i dag tf. chef för område öppenvård, gå in som tf. hälso- och sjukvårdsdirektör. En ersättare kommer att utses i väntan på att rekryteringen till område öppenvård blir färdig.

– Det känns förstås tråkigt att Tobias väljer att lämna sitt uppdrag, men jag är samtidigt glad att han kommer att fortsätta arbeta i Region Värmland. Vi kommer att ha stor nytta av hans kunskap och långa erfarenhet i det fortsatta arbetet, säger tf. regiondirektör Peter Bäckstrand.