Region Värmland lanserar utbildningsportal

Coronapandemin har slagit hårt mot näringslivet. Värmland ligger på fjärde plats i landet vad gäller störst andel korttidspermitterade. Antalet varslade och arbetslösa ökar varje vecka. Därför lanserar Region Värmland genom Verksamt Värmland nu en utbildningsportal.

I dagsläget har Värmland hög andel korttidspermitterade, varslade och arbetslösa. Dessa siffror spås växa ytterligare under sommaren. Många har nu hamnat i en situation där de behöver stärka sin kompetens för att komma tillbaka in på arbetsmarknaden eller av andra anledningar vill passa på att låta sin yrkeskarriär ta nya vägar. Det hjälper Utbildningsportalen Värmland till med.

– Det finns många olika utbildningsformer och utbudet av utbildningar i Värmland och online är enormt. För den enskilde kan det vara svårt att veta vilken utbildningsform eller utbildning som passar. Utbildningsportalen Värmland presenterar möjligheterna på ett strukturerat och överskådligt sätt och förklarar vad de olika utbildningsformerna ger för kompetens och jobb de kan leda till, säger Stina Höök ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Under uppbyggnad

Portalen är nu lanserad i en första version, men arbetet med att fylla på och komplettera pågår kontinuerligt.

– Det ligger mycket arbete i att kvalitetsgranska och sålla för att skapa ett urval som är relevant för Värmland. Innehållet uppdateras kontinuerligt. Behovet av en portal som denna har funnits tidigare men blivit akut nu i och med permitteringar och arbetslöshet kopplad till coronapandemin. På sikt måste vi öka utbildningsnivån i Värmland och hoppas att denna service kan inspirera och få fler att utbilda sig, säger Stina Höök.