Lena Gjevert blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör

Lena Gjevert, i dag tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Värmland, har utsetts till ny hälso- och sjukvårdsdirektör. Hon inleder sitt uppdrag den 1 augusti.
– Det känns väldigt bra och jag är ödmjuk inför uppgiften, säger Lena Gjevert.

Lena GjevertEfter att ha haft ledande positioner inom den norska hälso- och sjukvården i närmare 25 år blev Lena Gjevert förra året chef för det nybildade området vårdkvalitet i Region Värmland. I februari utsågs hon till tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

I dag blev det klart att Lena Gjevert blir Region Värmlands nya hälso- och sjukvårdsdirektör.

– Det som fick mig att tacka ja till uppdraget är den kraft och vilja till utveckling som jag har mött i den här organisationen, säger Lena Gjevert.

Hon fortsätter:

– Vi har ett annorlunda och mycket intensivt halvår bakom oss på grund av coronapandemin. Tack vare hårt arbete och en fantastisk insats från medarbetarna har vi hanterat den på ett bra sätt i Värmland. Vi kommer inte att kunna släppa vårt fokus på pandemin ännu, men när den är över ser jag fram emot att få fortsätta arbeta för att invånarna ska få bästa möjliga hälso- och sjukvård i Region Värmland.

Tidigare har Lena Gjevert bland annat varit chef för medicinkliniken samt projektdirektör på Oslo universitetssjukhus.

– Under våren och sommaren har Lena Gjevert fått känna på uppdraget som hälso- och sjukvårdsdirektör i rollen som tillförordnad och det känns mycket bra att hon har tackat ja till det ordinarie uppdraget. Region Värmland får en direktör med lång erfarenhet av hälso- och sjukvården i både Sverige och Norge och jag känner mig trygg med att detta blir en bra lösning, säger regiondirektör Peter Bäckstrand.

Lena Gjevert inleder sitt uppdrag den 1 augusti.