Region Värmland överlåter Vårdcentralen Grums till Capio i september

Den 15 september överlåter Region Värmland Vårdcentralen Grums till Capio Närsjukvård. Patienter som i dag besöker Vårdcentralen Grums kommer att tas om hand av Capio och bli kallade som vanligt när det är dags för besök.

Regionstyrelsen beslutade den 17 december 2019 att Vårdcentralen i Grums, exklusive familjecentral med barnavårdscentral (BVC), mödrahälsovård (MHV) och ungdomsmottagning, skulle överlåtas till Capio Närsjukvård inom lagen om valfrihetssystem (LOV).

Nu är avtalet klart vilket innebär att Capio tar över verksamheten från och med den 15 september. Det innebär att Capio driver vårdcentralen på uppdrag av Region Värmland enligt avtal genom vårdval vårdcentral.

– Det känns bra att vi har ett avtal på plats. Det är viktigt att invånarna och patienterna i Grums får tillgång till en god vård med hög kvalitet och kontinuitet, säger Marianne Utterdahl, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Vårdcentralen kommer att drivas vidare i samma lokaler som tidigare. Patienter som i dag besöker Vårdcentralen Grums kommer tas om hand av Capio och kommer att bli kallade som vanligt när det är dags för besök.

– Vi önskar Capio lycka till och hoppas på ett fortsatt gott samarbete, säger Lena Gjevert, tf. hälso- och sjukvårdsdirektör.

– Vi vill vara med och utveckla vården i Grums och erbjuda professionell vård som är trygg och tillgänglig. Hos oss är varje patientmöte unikt och våra samlade erfarenheter vill vi använda till att fortsätta utveckla den bästa tänkbara vården – nära våra patienter, säger Åke Kihlberg, regionchef hos Capio Närsjukvård.