Bokningsbara tider för vaccination mot covid-19 visas just nu 14 dagar framåt

Region Värmland erbjuder bokning av vaccination mot covid-19 för personer som är 40 år och äldre.
På grund av tillfälliga begränsningar i bokningssystemet kan enbart lediga tider visas 14 dagar framåt.

Den som loggar in e-tjänsterna på 1177.se ser bokningsbara tider under de närmaste 14 dagarna från den dag man loggar in. Tider som finns planerade längre fram syns inte. Den som vill boka vaccinationstid, men ännu inte hittat en bokningsbar tid uppmanas därför att hålla sig uppdaterad dagligen.

– Det kommer att finnas vaccin och tider till alla och det är många som arbetar för att komma till rätta med den här tekniska begränsningen. Till exempel kommer det finnas många bokningsbara tider under vecka 26, så hittar man ingen ledig tid nu är det bara att fortsätta försöka en dag senare, säger Madelene Johanzon, chef för område öppenvård inom Region Värmland.

Det är också möjligt att kontakta telefonbokningen på 010-831 80 70, framför allt för de som behöver ringa tidsbokningen av medicinska skäl.
– När många ringer oss samtidigt blir det kö i telefon. Det finns tider till alla och det kommer att komma ut fler tider redan i morgon via e-tjänsterna, säger vaccinationssamordnare Anders Nordmark.

Vaccinationsarbetet i övrigt löper på i gott tempo och i fredags öppnade tidsbokningen för personer som är 40–44 år.
– Av dessa har redan mer än hälften bokat tid för dos 1. Vaccinationsviljan är fortsatt god, vilket är mycket positivt, säger Anders Nordmark.

De som kan boka tid för vaccination mot covid-19 är för närvarande:

  • Personer som är 40 år eller äldre.
  • Personer med ett medicinskt tillstånd som innebär en förhöjd risk att bli allvarligt sjuk i covid-19. På 1177.se finns en förklaring vilka medicinska tillstånd som avses. Här finns också tidplanen för fortsatt tidsbokning.