Animationskurs med Ricy Lee Earl

Fredag 14 augusti 09:00 - 15:30

Region Värmland erbjuder en animationskurs med stöd av verktyget Stop motion studio. Vissa förkunskaper krävs. Vi kommer bland annat att jobba med dynamik, rörelse, timing och rytm. Hur får vi till en trovärdig rörelse, exempelvis en studsande bollövning.

Du kommer också att lära dig hur du effektivt använder Green Screen för olika effekter, exempelvis bakgrundsbyte och att lägga till en handritad animation.

Målgrupp: Film- och bildpedagoger inom skola och fritid

Delta på plats eller online

Du kan välja om du vill delta på plats på Lagergrens gata eller online. Se nedan. Du anger ditt val i anmälan. Platserna i lokalen är begränsade. Även online finns goda möjligheter att ställa frågor.

När: Fredagen14 augusti
Tid: Kl 9-12
Var: Skeppet, Region Värmland, Lagergrens gata 2, Karlstad
Utrustning: Här finns Ipads, animationslådor, stativ och material att låna.
Kostnad: Gratis
Språk: Engelska, det går bra att ställa frågorna på svenska.

När: Fredagen den 14 augusti
Tid: Kl 13.15-15.15
Hur: Via Zoom inbjudan.
Utrustning: Du kan använda din mobil eller surfplatta.
Kostnad: Gratis
Språk: Engelska, det går bra att ställa frågorna på svenska.

Anmälan till Kjerstin Persdotter senast 11 augusti. Kjerstin.persdotter@regionvarmland.se

Frågor om teknik samt teknikutlåning, ställer du till Stefan Barkman,  stefan.barkmark@regionvarmland.se

Fakta om kursledaren

Ricky Lee Earl is an animator/storyboard artist working for the award winning London based animation studio; Karrot Animation. He has storyboarded many episodes of childrens tv programmes including Sara och Anka, and properties for SKY TV and BBC. He has also directed and animated several commercials for Cartoon Network.

Tillbaka till Regionens kalender