Bioekonomi – ny statistik i regionalt perspektiv

Tid
Onsdag 29 januari 13:00 - 14:00
Plats
Garnisonen, Karlavägen 100, Stockholm

Välkommen till ett seminarium där ny statistik inom ekonomi, sysselsättning och klimatpåverkan släpps. Statistiken är ett konkret och viktigt verktyg för alla regioner som på allvar vill kunna arbeta med omställningen till en biobaserad ekonomi.

Bioekonomins utvecklingsmöjligheter är stora och kan leda fortsatt utveckling för minskad användning av fossila resurser och användning av mer förnybara råvaror. Här finns även nya affärsmöjligheter genom förädling och utveckling av nya biobaserade produkter.

Sverige har goda förutsättningar för att ta täten i den bioekonomiska utvecklingen. Hur kan regionerna samspela i detta? Och hur skapas de bästa regionala förutsättningarna för en utveckling mot hållbar, bioekonomisk tillväxt?

Nätverket Bioekonomi – Regioner i samverkan har tillsammans med SCB tagit fram ny statistik för alla regioner i Sverige. Statistiken gör det möjligt att följa utvecklingen inom ekonomi, sysselsättning och klimatpåverkan på regional nivå och över tid. Den framtagna statistiken är ett konkret och viktigt verktyg för alla regioner som på allvar vill kunna arbeta med omställningen till en biobaserad ekonomi.

Vi öppnar nu upp för möjligheten att delta på seminariet genom livesändning via Skype. I anmälan nedan anger du hur du vill delta.

Anmäl dig här

Seminariet är gratis men anmälan är bindande. Om du får förhinder går det bra att skicka en kollega.

Sista anmälningsdag: 24 januari

Har du frågor kring seminariet, kontakta Nancy Steinbach, SCB, på telefon 010-479 40 97 och mejl nancy.steinbach@scb.se

Tillbaka till Regionens kalender