Co-days Social innovation Värmland

Karlstad Innovation Park

Under tre dagar i februari kommer det att bubbla kring social innovation på Karlstad Innovation Park, i form av Co-Days där människor från olika branscher, sektorer och organisationer möts gränsöverskridande för att tillsammans undersöka olika ämnen, teman och frågeställningar utifrån ett socialt hållbart och innovativt perspektiv.

Syftet med Co-Days är att skapa en plattform för nya möten, ny kunskap och samarbeten som kan leda till fler sociala innovationer för ett mer hållbart Värmland.

Vi vill att du tar med dig ett öppet mindset redo att:

– Tillsammans med andra öka din kompetens och förståelse kring vad social innovation är och innebär.
– Djupdyka i ämnen, frågeställningar eller utmaningar som du brinner lite extra för.
– Växla att gå på workshop och aktiviteter med ditt vanliga jobb - använd Innovation Park som din arbetsplats under de här dagarna.
– Knyta nya kontakter och finna nya möjliga sektorsöverskridande partnerskap.
– Öppna upp för nya arbetssätt att ta sig an utmaningar.
– Välkomna det oväntade!

Program

Programmet är en blandning av föreläsningar, samtal, diskussioner och workshops. Med rubriker som till exempel

- Socialt entreprenörskap och social innovation är på väg att bli det nya svarta - vad innebär det?
- Empatiprao - “Try to walk a mile in my shoes”
- Innovation hub: Hälsosamhället X
- Samarbete för mer reparationer och återbruk av textilier?
Många är engagerade inför Co-Days och det stora är att vi skapar de här dagarna tillsammans med alla er som är på plats.

Programmet hittar du på Innovation Parks webbplats eller ladda ner programmet här (pdf).

Datum: 12-14 februari
Tider: Kl 8.30-16.00 alla tre dagar + kvällstid 13/2
Plats: Karlstad Innovation Park

Vi bjuder på frukostmacka alla dagar!

Viktig info om anmälan!

– Det är ett begränsat antal platser. Vill du se till att få en plats under de här dagarna - anmäl dig redan nu.
– Du väljer själv vilka dagar du vill komma men vi rekommenderar verkligen att du är på Innovation Park i två eller tre dagar. Tid är nyckeln till ny kunskap och nya arbetssätt. Du får gärna ta med din dator och sitta och jobba i våra workspace-ytor under de här dagarna.
– Hela evenemanget är kostnadsfritt, men för att säkerställa att platserna används på rätt sätt kommer du debiteras no show-avgift att debiteras om man ej kommer.

Vad är social innovation?

Social innovation handlar om att lösa samhällsutmaningar och skapa samhällsnytta. Det kan vara tjänster, metoder, produkter eller processer som ersätter eller förbättrar samhällsfunktioner eller initiativ från marknaden, för att förbättra människors levnadsvillkor antingen på ett lokalt, nationellt eller globalt plan.

Processgruppen Social innovation Värmland

Anna-Karin Frykstedt, Karlstad Innovation Park