Det högst nyttiga linet

Tid
Onsdag 20 oktober 17:50 - 20:00

Välkomna till en kväll om linet! Hur kan linolja och linoljefärg användas mer inom skolan? Vilka fördelar har lin som fiber och material?

Du kommer få ta del av föreläsningar, samtal och ställa frågor med utgångspunkt i oljelin och spånadslin med Tom Granath och Marie Ekstedt Bjersing. 

Anmäl dig här

Fortbildningen kommer hållas digital via Zoom. Begränsat antal platser.

Målgrupp:

Slöjdlärare i Örebro och Värmland

Sista anmälningsdag:

15 oktober • OBS! begränsat antal platser!


Föreläsningen är kostnadsfri, men avanmäl snarast om du inte kommer att delta.

Tom Granath är målare och verksam inom kulturmåleri och dekorativt måleri. Han undervisar på olika hantverksutbildningar sedan 90-talet och arbetar även med traditionellt måleri på längre utbildningar vid yrkeshögskolan Dacapo i Mariestad och Göteborgs universitet. Tom kommer fokusera på linolja som råvara, berätta mer om rå och kokt linolja, oljeboning av mindre föremål och temperamålning som alternativ målningsteknik.

Marie Ekstedt Bjersing är vävlärare på Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk, Marie forskar också kring äldre redskap, där användandet av redskapen är en viktig del. Ett av Maries specialområden är just linet, materialet och förädlingen för hand från fiber, till tråd och tyg. Föreläsningen kommer behandla materialet och dess egenskaper, odling och beredning, tips på enkla redskap samt om tråden och tyget. Läs mer på www.marieekstedtbjersing.com om olika projekt som Marie håller på med. Följ Sätergläntan_väv på instagram för att se vad de gör på utbildningen.

Fortbildningen är ett samarbete mellan Region Värmland och Örebro läns museum


Har du frågor om fortbildningen, ta kontakt med:

Kajsa Stinnerbom, hemslöjdskonsulent, Region Värmland
E-post: kajsa.stinnerbom@regionvarmland.se
Lina Jatko, Länshemslöjdskonsulent, Örebro läns museum
E-post: lina.jatko@olm.se

 

Tillbaka till Regionens kalender