Inspirationsdag om Eramus+ med fokus på internationalisering i skolan

Tisdag 10 september 13:00 - 16:30
Karlstad CCC, Tage Erlandergata 8 A-F, 652 20 Karlstad

Vill du lära dig mer om hur din förskola, skola eller förvaltning kan komma igång att samarbeta med andra aktörer runt om i Europa? Ringa in den 10 september i almanackan, då är du välkommen på en inspirationsdag om Erasmus+ med fokus på internationalisering i skolan.

Region Värmland och Karlstads kommun, i samarbete med Universitets- och Högskolerådet (UHR), bjuder in till en gratis fortbildning i hur du kan arbeta med skolutveckling tillsammans med andra länder för att stärka din och dina elevers kompetens.

Under inspirationsdagen kommer du att:

• Få information och kunskap om hur Erasmus+ kan stödja det internationella arbetet på din skola och förvaltning.
  • Få verktyg i att direkt komma igång med att samverka runt om i världen.
  • Få ta del av inspirerande exempel om hur Erasmus+ används i Värmland.

Målgrupp

Lärare och rektorer i grund-gymnasieskola, representanter för skolförvaltningar samt EU-samordnare.

Sista anmälningsdag är den 30 augusti. Anmäl dig här.

13.00 Välkommen och introduktion

13.10 Verktyg för internationalisering inom Erasmus+, Jessica Hintze och Mia Sandvik, Avdelningen för internationellt samarbete, UHR. Presentationen kommer särskilt att fokusera på:

• mobilitet
  • projektsamarbete (strategiska partnerskap och utvecklingsprojekt)

14.30 Fika och mingel

14.50 Hur används Erasmus+ i Värmland? Presentation av inspirerande projektexempel

15.30 Paneldiskussion mellan talare och deltagare

16.00 Stöd gällande projektutveckling från Region Värmlands Brysselkontor