Till startsidan
Start / Hälsa & vård / Coronaviruset och covid-19 / Besöksrestriktioner

Besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning har vi restriktioner för besök till våra vårdcentraler, sjukhus och övriga vårdinrättningar. Tillsvidare rekommenderar vi att alla som besöker oss använder munskydd. 

Besöksrestriktioner

Du är välkommen in på Region Värmlands vårdinrättningar om du:

  • Har ett akut eller planerat vårdbesök.
  • Ska besöka närstående på vårdavdelning.
  • Är följeslagare till en besökare med särskilda behov.

För att det inte ska bli trängsel i lokalerna ber vi dig att, om möjligt, komma ensam. Om du behöver en följeslagare under besöket kontakta verksamheten i förväg. Max en följeslagare per besökare. Till följeslagare räknas en person som behövs för att hjälpa dig under hela besöket. En person som till exempel skjutsar och sedan väntar inomhus i vårdlokalerna betraktas inte som en nödvändig följeslagare.

För att undvika trängsel ska du inte komma för tidigt till ditt planerade vårdbesök.

Under besöket ber vi dig följa eventuella instruktioner från personalen, skyltar och markeringar, hålla avstånd samt tvätta eller sprita händerna. Vi rekommenderar att du använder munskydd under ditt besök. 

Besöka inneliggande patienter

Varje vårdavdelning har egna besöksbestämmelser eftersom möjligheterna att ta emot besökare på ett smittsäkert sätt skiljer sig åt. Som besökare till en inneliggande patient ska du ringa avdelningen innan för att få mer information.

Som besökare ska du vara symtomfri och vi rekommenderar att du använder munskydd under ditt besök.

Under besöket ber vi dig följa eventuella instruktioner från personalen, skyltar och markeringar, hålla avstånd samt tvätta eller sprita händerna.

Mer information om vad som gäller för varje vårdavdelning finns på 1177.se.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen