Till startsidan
Start / Hälsa & vård / Sommaren i hälso- och sjukvården / Sommaren i hälso- och sjukvården

Sommaren i hälso- och sjukvården

Vårt uppdrag är att erbjuda hälso- och sjukvård samt tandvård till dig och alla andra värmlänningar. Verksamheten rullar och går varje dag, dygnet runt, hela året och ska göra det även under sommaren när våra engagerade medarbetare ska ha semester. 

För att kunna erbjuda dig och alla andra den vård du behöver under sommaren, samtidigt som våra medarbetare ska vara lediga, gör vi en del förändringar i hur vi arbetar.

Minskar planerad verksamhet

En förutsättning för att kunna ge medarbetare ledigt är att styra om verksamheten. Det gör vi genom att dra ner på planerad verksamhet, både på sjukhusen och på vårdcentralerna.

De flesta vårdcentraler och andra mottagningar i länet har öppet, men minskar på planerad verksamhet. Som vanligt sker samarbete mellan vårdcentralerna för att säkra tillgängligheten även under sommarperioden. Det innebär att du kan bli hänvisade till en annan vårdcentral för att träffa en särskild yrkesgrupp under sommarperioden. Besök som inte bedöms vara medicinskt akut planeras in längre fram. Årskontroller eller andra planerade vårdbesök har vi inte möjlighet att göra under sommarperioden. 

Vårdplatser

Den stora utmaningen för sjukhusen är att hålla igång de vårdplatser som krävs när medarbetare ska vara lediga. Vi rekryterar sommarvikarier men liksom alla andra regioner har vi svårt att få så många vikarier som vi behöver. Alla strategier, åtgärder och förberedelser hälso- och sjukvården gör inför sommaren handlar om att minska patientsäkerhetsriskerna som uppstår på grund av ett mindre antal vårdplatser.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?