Region Värmland logga

Yrken och karriärmöjligheter

Region Värmland är en av Värmlands största arbetsgivare där en mängd olika yrken finns representerade. Vi erbjuder våra medarbetare stora möjligheter att utvecklas.

Här på Region Värmland finns över 8600 arbetskamrater inom över 100 olika yrken. Tillsammans arbetar vi med hälso- och sjukvård, regional utveckling, kollektivtrafik och kultur och bildning för att skapa en livskvalitet i världsklass för alla i Värmland.

Vi har yrken för alla intressen och kunskaper. Några är duktiga på att operera, andra på programmering. Men en sak gör oss lika. Vi tycker alla om att göra skillnad för människor i Värmland. 

Collage yrkeskategorier. Förstora bilden

Berättelser från våra medarbetare

Läs och se några av våra medarbetare berätta om sina jobb.

Stora karriärmöjligheter för dig som vill utvecklas och lära nytt

Vi är en lagom stor och sammanhållen organisation med korta beslutsvägar som gör att du kan se helheten och vara med och påverka. Det finns stora möjligheter för dig som vill ta initiativ och vara drivande, att få en viktig roll i utvecklingsarbetet. Och samtidigt utveckla dig själv! 

Några exempel på vanliga karriärvägar hos oss:

  • Ledarskap
  • Projektledning
  • Verksamhetsutveckling
  • Forskning
  • Handledning
  • Specialisering inom yrkesområde 

Läs till exempel om våra specialistutbildningstjänster för sjuksköterskor och vårt kliniska utvecklingsprogram för nyutexaminerade sjuksköterskor.

Läs mer om karriärvägar och karriärutvecklingsmodeller fär sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Klinisk träning

För hälso- och sjukvården har vi ett kliniskt träningscentrum (KTC) som kontinuerligt möjliggör utveckling och fördjupning av kunskaper hos enskilda medarbetare och team inom vården i en verklighetstrogen miljö utan patienter. 

Vårt främsta rekryteringsbehov

Vårt främsta rekryteringsbehov är vårdpersonal, främst läkare med ett flertal olika specialiteter men även psykologer, tandläkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt vidareutbildade sjuksköterskor till exempel IVA respektive OP-sköterskor samt vårdadministratörer.

Välkommen att kontakta oss för mer information om vilka möjligheter som finns för dig!

Du fixar plugget. Vi fixar jobbet.

Vård är bäst!

Värmlands 16 kommuner och vi på Region Värmland står gemensamt bakom kampanjen och webbplatsen Vård är bäst! Vi är Värmlands största arbetsgivare inom hälsa, vård och omsorg. Med kampanjen "Vård är bäst!" vill vi arbetsgivare visa alla goda möjligheter till jobb som finns och att ett arbete inom hälsa, vård och omsorg är ett viktigt arbete som gör skillnad. Ett jobb att känna stolthet för.

Vård- och omsorgsprogrammet är en gymnasieutbildning som ger möjlighet att börja arbeta direkt efter avklarad utbildning och ger en bra grund för att läsa vidare till flera andra olika yrken i branschen. Vi vill därför gärna att fler väljer att läsa vård- och omsorgsprogrammet och får ett godkänt diplom från Vård- och omsorgscollege.

Läs mer på webbplatsen vårdärbäst.se

Sidan uppdaterad