Till startsidan
Start / Kultur / Kulturutveckling / Film / Aktuellt inom film

Aktuellt inom film

Ta del av aktuella utbildningar, erbjudanden och inspiration inom filmområdet.

Film i klassrummet

Mediecenter Värmland tillhandahåller ett stort utbud av kvalitetsfilm med visningsrättigheter för skolan och även pedagogiskt material kopplat till filmerna i den mån det finns.

Strömma eller låna material

BUFF Internationell filmfestival

Varje år i mars arrangeras Sveriges största filmfestival , BUFF, med fokus på barn- och ungdomsfilmer. Utöver filmvisningar erbjuds fortbildningar, forum, nätverkande, mingel och mycket annat.

BUFF erbjuder resestipendier till pedagogisk personal för att förkovra sig i skolbio samt bli inspirerade av mångfalden av alla filmer från hela världen.

Mer om filmfestivalen BUFF (buff.se)

Filmriket

Här får du lära dig skapa film och rörlig bild. Här finns utbildningsmaterial för elever, lärare och pedagoger med övningar framtagna utifrån läroplanen. Här finns en filmskola med videoklipp som visar hur du på ett enkelt sätt skapar film/rörlig bild. Här finns ett utbud av film som kan användas i skolan.

Mer om Filmriket (filmriket.com)

Filmregionerna

Region Värmland är medlem i den rikstäckande föreningen Filmregionerna som arbetar med främjande av barn och ungas filmkunnighet. De arbetar filmpedagogikt med medie- och informationskunnighet (MIK) i klassrummet, skolbio och barn och ungas egna skapande både i skolan och på deras fritid.

Mer om föreningen Filmregionerna (filmregionerna.se)

Föreningen för film och mediepedagogik (FOMP)

Region Värmland är medlem i föreningen FOMP, en nationell förening som samlar alla med intresse att utveckla filmpedagogik.

Mer om föreningen FOMP (fomp.se)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?