Till startsidan

Slöjd, mat- och konsthantverk i Värmland

Slöjd, konsthantverk och mathantverk – tre områden som bjuder på stimulerande upplevelser i Värmland.

Våra val gör skillnad. Att Värmland haft mycket att erbjuda inom slöjd och konsthantverk vet vi sedan länge, men med en växande medvetenhet om matens betydelse känns det angeläget att lyfta fram gårdsbutiker och andra återförsäljare av närproducerad mat.

Många arbetar för en livskraftig landsbygd med växande företag och fler jobb. God mat, god djurhållning och matupplevelser som sticker ut är en del av den visionen. Småskaligt hantverk har kontroll över hela processen från idé till färdig produkt, tillverkas med enkla redskap, energisnåla tekniker och ofta av lokala återanvändbara material. Dessa kreativa näringar kan bidra till att öka tillväxten, främja en hållbar utveckling, odla livslust och lägga grunden för en hälsosam framtid.  

I Värmland anordnar vi många evenemang och aktiviteter, stora som små. Matmarknader, skördefester, slöjd- och hantverksdagar, bygdespel, konstrundor, vår och höstmarknader. Se vad som händer just nu på Visit Värmlands webbplats.

Det här är en sammanställning gjord för dig som vill komma i personlig kontakt med Värmlands många professionella slöjdare, konsthantverkare och småskaliga matproducenter. Du finner även länets föreningar och projekt för slöjd, konsthantverk och småskalig matproduktion i broschyren.

Vi hoppas den ska bli till glädje både för dig som bor i Värmland och för dig som är en tillfällig besökare.

Välkommen till ett Värmland fullt av upplevelser!

Här brukar det i vanliga fall finnas en karta till slöjd-, mat- och konsthantverkare i Värmland. Men på grund av den pågående pandemin vill många av dem inte ha några besök i år. VI har därför valt att ta bort den över sommarsässongen. Var alltid noga med att kontrollera om någon har öppet för besök innan du åker i år.