Till startsidan

Ung kultur

Region Värmland arbetar med barn och unga och kultur på flera olika sätt. Här hittar du information som rör dig som är ung och kulturintresserad.

Några tonåringar målar med sprejburkar.

Drömsommarjobbet

Drömsommarjobbet är avsett för unga i gymnasieåldern, det vill säga de som går ur grundskolan årskurs 9, eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet. Under flera sommarveckor erbjuds möjligheten att jobba tillsammans med professionella handledare inom olika konstnärliga uttryck. Drömsommarjobbet riktar sig till unga som är skrivna i Värmlands län.
Drömsommarjobbet (regionvarmland.se)

Kurser och utbildningar

För dig som är intresserad av att lära dig mer om kultur finns det flera kurser och utbildningar i Värmland. Genom en utbildning kan du träffa andra kulturintresserade, utveckla ditt uttryck, finna nya konstformer och få ny inspiration. 
Kurser och utbildningar (regionvarmland.se)

UKM

UKM är en mötesplats för kreativa unga. Region Värmland är medlem i föreningen UKM Sverige. Om du är mellan 13 och 20 år är du välkommen att vara med. Ställ ut foton, gör konster med jojo eller dansa K-pop. Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats i festivalen. Genom att vara värd för festivalen, eller hjälpa till med arrangemanget på annat sätt, är du med och skapar en upplevelse värd att minnas. En grym erfarenhet som får dig att växa och dessutom passar fint i CV:n. 
UKM (regionvarmland.se)

Ungdomspengar

Ungdomspengar är ett ekonomiskt stöd som är avsett att stödja ungdomars egna initiativ inom kulturområdet. Stödet ska bidra till att kreativa unga får en möjlighet att testa sina idéer och utvecklas. Målet med stödet är att stärka ungas delaktighet i kulturlivet och främja ungt entreprenörskap inom kulturella och kreativa näringar. Det går att söka arbetsstipendium eller bidrag till arrangemang eller projekt.

Ungdomspengar (regionvarmland.se)

Kulturprojekt i skolan

Region Värmland stödjer, initierar och samordnar kulturprojekt i skolan. Vi stöttar kulturella initiativ i skolorna, är själva ute i skolorna och undervisar både elever och lärare.
Kultur i skolan (regionvarmland.se)