Till startsidan

Låna hos oss

Alla är välkomna till Sjukhusbiblioteken för att låna. Att låna är gratis.

För att kunna låna behöver du ett lånekort som du får genom att kontakta oss eller ansöka om ett själv i bibliotekskatalogen. 

Bibliotekskatalogen

Här kan du själv söka fram det du vill låna, ställa dig i kö samt låna om det du har hemma. Du kan låna böcker, ljudböcker, filmer, musik och tidskrifter.
Sök i bibliotekskatalogen (bibblan.regionvarmland.se)

För dig som är patient

Du som är patient på en avdelning och inte har möjlighet att besöka oss kan ringa, så kommer vi med det du vill låna.
Karlstad: 010-831 51 44, Arvika: 010-831 20 76, Torsby: 010-83 474 05.

I Torsby går vi även bokronder en gång i veckan på varje avdelning. Tisdag förmiddag avdelning 65 och IVA, onsdag förmiddag avdelning 63 och 64.

Du som är inneliggande patient kan också låna dvd- och cd-spelare. 

För personal som jobbar utanför sjukhusen

Om du jobbar inom Region Värmland och har din arbetsplats utanför sjukhuset så skickar vi det du vill låna med internposten.

Bibliotek Värmland

Vi är en del av Bibliotek Värmland (bibliotekvarmland.se) - det vill säga Sjukhusbiblioteken, kommunbiblioteken och universitetsbiblioteket tillsammans. Det innebär att du kan återlämna det du lånat hos oss på andra bibliotek i Värmland. Du kan också lämna tillbaka böcker från andra bibliotek hos oss.

Vi har däremot en egen Bibliotekskatalog (bibblan.regionvarmland.se). Lånekort fungerar i Bibliotekskatalogen men inte på Bibliotek Värmlands webplats.