Region Värmland / Nyhetsarkiv / Regionen rekryterar till det fortsatta vaccinationsarbetet

Regionen rekryterar till det fortsatta vaccinationsarbetet

Arbetet med vaccinationen mot både influensa och covid-19 skalas upp. Nu söker Region Värmland fler sjuksköterskor och undersköterskor som vill bidra i arbetet med vaccinationen.
– Vi fick ett fantastiskt gensvar när vi började vaccinera mot covid-19 och hoppas att det blir likadant nu, säger Madelene Johanzon, chef för område öppenvård.

Efter sommaren avslutades den breda vaccinationsinsatsen med större mottagningar där många kunde vaccineras samtidigt. Sedan dess har fokus varit att vaccinera svårnådda grupper och personer som inte valt att vaccinera sig. Men förutsättningen har ändrats.

För närvarande erbjuder Region Värmland vaccin mot både influensa och covid-19 till de äldre och yngre grupperna, på vaccinationsmottagningar och i skolor. Under 2022 ska också alla som tidigare erbjudits vaccin ges möjligheten att få en påfyllnadsdos.

– I takt med att vaccinationen har utökats med yngre åldersgrupper och med en tredje dos har arbetet blivit mer resurskrävande. Samtidigt vaccinerar vi mot säsongsinfluensa parallellt med vaccinationen mot covid-19. Våra medarbetare gör verkligen ett fantastiskt arbete, men vi behöver bli fler för att kunna möta behovet.

Därför rekryterar regionen nu fler sjuksköterskor och undersköterskor som kan administrera vaccin.

– Vi fick ett fantastiskt gensvar när vi började vaccinera mot covid-19. Då fick vi ett tillskott framför allt i form av tidigare medarbetare som gått i pension och personer som har kompetensen men inte arbetar inom hälso- och sjukvården i dag. Vi hoppas att det blir likadant nu, säger Madelene Johanzon.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?