Region Värmland logga

Planerat nationellt driftstopp för recepttjänsten natten den 27 – 28 november

Natten mellan lördag och söndag 27–28 november har E-hälsomyndigheten ett driftstopp i sina läkemedelstjänster.

Från kvällen den 27 november till förmiddagen den 28 november går det därför inte att hämta ut eller beställa receptbelagda läkemedel på apoteket. Den som behöver beställa eller hämta ut receptbelagda läkemedel behöver därför göra detta före eller efter stoppet. Under driftstoppet kan Region Värmland inte heller skicka elektroniska recept.

– Förhoppningsvis så kommer allt att fungera som vanligt redan på söndagen. Det kan dock vara klokt att den som har viktiga mediciner som riskerar att ta slut i början av vecka 48 för säkerhets skull hämtar ut läkemedel veckan innan, säger Göran Karlström, medicinskt ledningsansvarig hälso- och sjukvården.

E-hälsomyndighetens driftstopp är en del i införandet av den nationella läkemedelslistan NLL.

För mer information kontakta Göran Karlström, medicinskt ledningsansvarig hälso- och sjukvård, tfn 010-831 90 55.

Sidan uppdaterad