Region Värmland logga

Filmläger med fokus på personlig utveckling

Veckan närmar sig sitt slut för lägret Home filmfestival på Lurö. Under den fjärde dagen fick ungdomarna ta med sig filmkameran och påbörja skapandet.

Både ungdomarna och pedagogerna beskriver ett läger som handlat mycket om personlig utveckling, tillit och att våga uttrycka det man känner. Det behövs en berättelse för att kunna göra film.

Home filmfestival är en regional satsning som stöds av Statens kulturråd. Det är en kunskapshöjande festival för filmintresserade ungdomar. En möjlighet att utvecklas utifrån det intresse och den kompentens de fått i sina hemkommuner. Intagningen sker genom annons och ett rekryteringsförfarande.

Från Region Värmland deltar filmkonsulenterna Dahyu Hashimi, Stefan Barkman och Kjerstin Persdotter. Tom Lofterud, pedagog och handledare som anlitats specifikt under denna vecka, deltog också.

Möt ungdomar och pedagoger i videoklippet.

Sidan uppdaterad