Region Värmland / Nyhetsarkiv / Ny undersökning ska ta reda på vad gravida och nyblivna mammor i Region Värmland tycker om vården

Under två års tid kommer lite drygt 6000 gravida och nyblivna mammor i Region Värmland ha möjlighet att dela med sig av sina upplevelser och erfarenheter av vården och sin egen hälsa. Svaren hjälper till att utveckla vården.

Hur upplever kvinnor sin egen hälsa och vården under tiden för graviditet och runt förlossning? Vilket bemötande får man av personalen och hur känner man sig ett år efter förlossningen? Det är några av de frågor som ställs i den nya Graviditetsenkäten, som lanseras den 1 oktober.

- Här har vi en viktig möjlighet att involvera kvinnor för att kunna bli bättre säger Karin Ängeby, samordnare i Region Värmland för den nationella satsningen. Vi vill att alla kvinnor och deras familjer ska känna sig trygga hela vägen – före, under och efter graviditet.

Graviditetsenkäten går ut via 1177.se. Den består av tre olika delar och skickas till kvinnor som:

• är i graviditetsvecka 25
  • fött barn för åtta veckor sedan
  • fött barn för ett år sedan.

Initiativet till Graviditetsenkäten kommer från SKR inom ramen för överenskommelsen med regeringen om en förbättrad förlossningsvård och insatser för kvinnors hälsa. För första gången ska gravida och nyblivna mammors upplevelser av vården kartläggas – före, under och efter förlossning.
Resultatet ger Region Värmland möjligheter att fortsätta att utveckla vården kring graviditet och förlossning.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?