Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Personer yngre än 65 år kan välja Astra Zenecas vaccin för dos 2

Personer yngre än 65 år kan välja Astra Zenecas vaccin för dos 2

Den som är yngre än 65 år och vaccinerats med en dos av Astra Zenecas vaccin Vaxzevria kommer att få sin andra dos från ett annat vaccin efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten. De som vill kan fortsätta med en andra dos av samma vaccin efter nytt besked från Folkhälsomyndigheten.

På grund av att ovanliga men allvarliga biverkningar har rapporterats hos yngre personer rekommenderar Folkhälsomyndigheten att vaccinet används för personer som är födda 1956 eller tidigare, det vill säga för den som är 65 år och äldre.

Under måndag den 26 april meddelande Folkhälsomyndigheten att de personer som är under 65 år och som har fått en första dos av Astra Zenecas vaccin, kan erbjudas en andra dos av samma vaccin om personen själv önskar det.

Den som är under 65 år och har vaccinerats med en dos av Astra Zenecas vaccin Vaxzevria, och önskar en andra dos av samma vaccin, behöver ringa Region Värmlands tidsbokning för att meddela sitt beslut.

Den som vaccinerats av sin kommun får information om vad som gäller från kommunen.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?