Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Nu införs en åldersspärr i e-tjänsten för tidsbokning för fas 4

Nu införs en åldersspärr i e-tjänsten för tidsbokning för fas 4

Från och med fredagen den 21 maj 2021 införs en åldersspärr på tidsbokningen för vaccination mot covid-19 i e-tjänsterna. Det för att underlätta för alla att boka sig rätt.

Vaccinationen mot covid-19 är inne i den fjärde och sista fasen, vilken utgörs av personer som är över 18 år och som inte prioriterats enligt tidigare turordning. Till skillnad mot föregående faser, då turordningen baserades på både ålder och riskfaktorer för allvarlig sjukdom i covid-19, är fas 4 enbart åldersindelad. Det innebär att ålder är det som avgör vem som kan boka tid för vaccination.

Med anledning av detta inför Region Värmland en åldersspärr för tidsbokning via webbplatsen 1177.se. För närvarande kan personer som är 50 år eller äldre boka tid för vaccination mot covid-19.

– Nu tydliggör vi systemet för tidsbokningen ytterligare, säger vaccinationssamordnare Anders Nordmark.

Möjligheten att boka vaccinationstid kommer inte att vara synlig för personer som är yngre än den åldersgrupp som för tillfället erbjuds att boka vaccinationstid.

Personer som är yngre än 50 år och som prioriterats enligt tidigare faser, men som ännu inte bokat tid för vaccination, kan göra det genom att ringa telefonbokningen.

– De flesta från föregående faser har bokat in sig sedan tidigare eller redan fått sitt vaccin. De som inte har gjort det kan givetvis boka sig även fortsättningsvis, säger Anders Nordmark.

Erbjudandet om vaccin mot covid-19 inkluderar personer som är 18 år eller äldre. Alla som är folkbokförda i Värmland och 18 år eller äldre, som ännu inte erbjudits tid för vaccination, kommer att få ett brev hemskickat med information om vad som gäller.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning där de äldsta och sårbaraste erbjuds vaccin först, och det kommer finnas vaccin till alla.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?