Region Värmland / Nyhetsarkiv / Nu kan du låna cyklar på stationerna i Arvika och i Karlstad

Sebastian Tay Hannebo som är projektledare provar en av de nya lånecyklarna.

Nu kan du låna cyklar på stationerna i Arvika och i Karlstad

Långt till jobbet eller skolan från stationen eller en tid att passa? Nu blir det enklare för dig som vill resa hållbart hela vägen fram. Från och med den 2 september går det nämligen att låna cyklar på stationerna i Arvika och i Karlstad.

Cyklarna, som lånas via appen MOQO, är ett pilotprojekt som testar nya kombinerade sätt att resa. Det är Region Värmland Kollektivtrafik tillsammans med Arvika kommun och Karlstads kommun som nu lanserar tjänsten inom interregprojektet Stronger Combined.

Så gör du

För att låna en cykel behöver du:

• Ladda ner appen MOQO och skapa ett konto – det kan ta ett tag för appen att ladda och hitta din position.
  • Skanna QR-koden som finns på cykeln eller sök upp en ledig cykel för att boka.
  • Skriv in vilka tider som du tänkt använda cykeln. Därefter är det bara att boka.
  • Du låser upp och låser cykeln i appen.
  • Återlämna cykeln där du hämtade den (Centralstation i Karlstad eller Arvika station) och välj "end booking" i appen.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?