Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Unga mellan 12 och 15 år ska erbjudas vaccin mot covid-19

Unga mellan 12 och 15 år ska erbjudas vaccin mot covid-19

Folkhälsomyndigheten meddelade på torsdagen att unga i åldrarna 12 till 15 år ska erbjudas vaccin mot covid-19. Nu startar arbetet för att kunna inleda den fortsatta vaccinationen i början av november.

– Vi har varit beredda på att det här beskedet skulle kunna komma. Det känns bra att Folkhälsomyndigheten har kommit med en tydlig rekommendation. Nu kan vi börja arbeta med hur vi ska genomföra detta, säger Cecilia Karlsson, tillförordnad biträdande verksamhetschef på regional vaccinationsenhet.

Från nationellt är beskedet att man gärna ser att regionerna kommer i gång med vaccinationen av 12–15-åringarna i början av november.

– Exakt hur arbetet ska genomföras får vi återkomma till. Vi har många goda erfarenheter med oss från den vaccination som redan pågår och vi har ett väl fungerande samarbete med kommunerna i Värmland. Därmed finns förutsättningar att kunna lösa uppgiften på ett bra sätt.

Sedan tidigare pågår en dialog med kommunerna om olika lösningar för att kunna nå ännu bättre vaccinationstäckning i Värmland. I dagsläget är 83 procent av alla invånare över 16 år fullvaccinerade och 88,6 procent har fått sin första dos.

– Vaccination är vägen ut ur den här pandemin och även om vi är oerhört glada över att vi har kommit långt i Värmland vill vi att ännu fler väljer att vaccinera sig. Hittills har värmlänningarna hörsammat våra budskap och vi har gott hopp om att det kommer att fortsätta vara på det viset, säger Cecilia Karlsson.

Vaccinera dig på drop-in!

Du som ännu inte vaccinerat dig kan komma på drop-in på några av våra mottagningar.

Här hittar du mer information (1177.se).

Du kan också boka tid genom att logga in på webbplatsen 1177.se (regional vaccinationsenhet) eller ringa tidsbokningen på telefon, 010-831 80 70, telefontid vardagar klockan 08.00–16.00.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?