Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Light Without Borders i digital version

Light Without Borders i digital version

Med inspiration från Selma Lagerlöfs odödliga historier berättar danselever från Sunne Kulturskola, teaterelever från Unga västanå och Nome kulturskole i Norge en värmländsk saga, klädd i nytt språk.

Fasadshowen, som idag har lanserats i en digital version, gav en magisk och spektakulär upplevelse på Rottneros herrgård i Sunne i början av september. 600 personer upplevde den live. Nedan finns en trailer och på youtube finns showen i sin helhet (21 minuter).

I Sunne befinner vi oss i sagans land där Rottneros herrgård är Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga (1891). Visionären Svante Påhlson såg i mitten av 1950-talet till att utforma ett Rottneros som kunde matcha sagans Ekeby. Med föreställningen Light Without Borders förvaltas och förädlas kulturarvet i Rottneros Park 2021. Syftet med projektet är att genom moderna teknologier och samtida konst synliggöra kulturarvet för vår tid och för framtiden.

Föreställningen visades i en tappning i Nome i Norge under våren och i Sunne i september, inom ramen för det internationella kulturutvecklingsprojektet Cupido i vilket Region Värmland deltar.

Läs mer om Cupido på Region Värmland/Kultur/Film.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?