Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Vaccinationen av barn och unga mellan 12 och 15 år har påbörjats

Vaccinationen av barn och unga mellan 12 och 15 år har påbörjats

På onsdagen inleddes vaccinationen av barn och unga mellan 12 och 15 år i Värmland. Starten skedde på Nordmarkens skola i Årjängs kommun och nästa vecka fortsätter vaccinationen i andra delar av länet.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla barn som fyllt 12 år ska vaccineras mot covid-19. I Värmland sker vaccinationen i samarbete mellan Region Värmland och länets kommuner där barnen kommer att vaccineras på skolor i respektive kommun.

I Årjängs kommun har eleverna inte höstlov utan ledigt i samband med älgjakten. Därför startades vaccinationen redan denna vecka. I resten av länet börjar man vaccinera efter höstlovet som pågår just nu.

– Det känns väldigt bra att vi kommit i gång. Starten sker vid olika tidpunkter i olika kommuner och vi har gjort en gedigen planering tillsammans med länets skolor för att vi ska kunna vaccinera barn och unga så effektivt som möjligt, säger Madelene Johanzon, chef för område öppenvård.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?