Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Vi testar framtidens trafik i Säffle

Vi testar framtidens trafik i Säffle

En helt ny trafikform har lanserats i Säffle tätort: busstrafik utan tidtabell och bestämd linjesträckning, som bokas via en app. Resan anpassas efter vart du vill resa och när. Smart kollektivtrafik som ger nya möjligheter att resa både på vardagar och helger – välkommen ombord!

X-linjen är först i sitt slag i Sverige och testas nu som ett pilotprojekt i Säffle, i ett samarbete mellan Region Värmland och Nobina. Tjänsten är för dig som vill resa klimatsmart och erbjuder bättre tillgänglighet, service och flexibilitet än Värmlandstrafiks ordinarie busstrafik.

Med hjälp av appen X-linjen bokar du en resa genom att ange adressen du önskar resa från och den du vill åka till. Du kan boka en resa när du vill under tiden mellan klockan 06.00-19.00 på vardagar och 10.30-14.30 på lördagar*. Om fler personer bokar en resa i samma riktning åker ni tillsammans och då anpassas rutten efter var övriga personer hämtas och lämnas.

Du reser på X-linjen med samma biljett (enkelbiljett eller periodkort) som i Värmlandstrafiks övriga trafik i Säffle tätort. Biljetten betalar du smidigast via vår vanliga app Värmlandstrafik. Det går också att köpa biljett ombord på bussen, här betalar du med reskassa på Värmlandskort eller med bankkort.

Om X-linjen och hur du laddar ner appen (varmlandstrafik.se).

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?