Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Nu kan du som är 70 år eller äldre boka tid för vaccination

Nu kan du som är 70 år eller äldre boka tid för vaccination

Nu kan du som är 70 år och född 1951 eller tidigare boka tid för vaccination mot säsongsinfluensa och en påfyllnadsdos mot covid-19. Planera gärna så att du kan ta båda vaccinen vid samma tillfälle när du bokar tid.

Vaccination erbjuds på länets vaccinationsmottagningar. Tid för vaccination bokas i första hand digitalt. Den som inte har tillgång till e-legitimation kan ringa tidsbokningen för vaccination. Den som inte har möjlighet att boka en tid för vaccination kan komma på drop-in på vissa vaccinationsmottagningar under begränsade tider.

I filmen kan du se steg för steg hur du bokar tid för vaccination genom att logga in på webbplatsen 1177.se.

Ett brev med information om hur vaccinationen bokas och vad som är viktigt att tänka på inför vaccinationen förväntas nå alla som är 70–74 år och folkbokförd i Värmland i mitten av nästa vecka.

Om vaccinationerna

Vaccination mot säsongsinfluensa

Det är främst de som är äldre eller har en sjukdom som riskerar att bli svårt sjuk av influensa eller dess följdsjukdomar. Därför rekommenderas de att vaccinera sig mot säsongsinfluensa, och det är extra viktigt i år. Det naturliga skyddet är sämre än vanligt i år eftersom det inte fann någon ingen influensa alls förra året.

Påfyllnadsdos mot covid-19

För att förbättra skyddet mot covid-19 erbjuds också den som är 65 år eller äldre och är vaccinerad med två doser mot covid-19 en påfyllnadsdos, en tredje dos. Det ska ha gått minst fem månader sedan den andra dosen vaccin mot covid-19.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?