Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Tillfällig drop-in för ovaccinerade vuxna och för elever från vissa skolor

Tillfällig drop-in för ovaccinerade vuxna och för elever från vissa skolor

I helgen erbjuds en drop-in-mottagning på vaccinationsmottagningen på Karolinen för alla ovaccinerade samt vissa 12–15 åringar i Karlstadsområdet. Det gäller framför allt elever vars skolor erbjuder en första dos vaccination från vecka 48 eller senare.

– Det finns risk för ökad smittspridning och därför erbjuder vi ett extra tillfälle något tidigare för de barn som har ett planerat vaccinationstillfälle lite senare än övriga barn, säger biträdande smittskyddsläkare Anna Wimmerstedt.

Det gäller främst elever med planerade vaccinationstillfällen efter vecka 48 från skolorna: Frödingeskolan, Hultsbergsskolan, Ilandaskolan, Nyeds skola och Rudsskolan i Karlstad samt Dejeskolan och Vålbergsskolan. Övriga skolor vaccinerar inom kort.

Vaccinationstillfälle för ovaccinerade

För att undvika att de äldsta och mest sköra ska blandas med ovaccinerade erbjuder nu Region Värmland särskilda vaccinationstider för barn och vuxna som ännu inte tagit sin första dos mot covid-19. Det finns cirka 23 000 personer över 16 år i länet som ännu inte vaccinerats mot covid-19.

Regionen vaccinerar alltså inte mot säsongsinfluensan och inte heller erbjuds någon påfyllnadsdos för personer som är 65 år eller äldre vid dessa tillfällen.

Regeringen förväntas ta beslut om vaccinationsbevis för vuxna vid bland annat allmänna tillställningar.

Vi ser att vaccinet har gett effekt och vi hoppas att även ovaccinerade vuxna tar tillfället i akt att vaccinera sig nu. Vaccination är det bästa sättet att skydda sig mot svår sjukdom, säger Anna Wimmerstedt.

Tid och plats för vaccination i Karlstad

Karolinen: Lördag 20 november, klockan 09:00–15:00

Centralsjukhuset, Klarälvsentrén: Lördag 27 november, klockan 9:00–15:00

Kom ihåg!

Barn som är 12-15 år behöver ta med ifylld samtyckesblankett och hälsodeklaration till vaccinationsmottagningen. Det behövs samtycke från båda vårdnadshavare för att barn ska få vaccin.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?