Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Nu kan alla som är 65 år eller äldre boka tid för vaccination

Nu kan alla som är 65 år eller äldre boka tid för vaccination

Nu kan den som är 65 år eller äldre boka tid för vaccination mot säsongsinfluensa och en påfyllnadsdos mot covid-19. Den som kan uppmanas att boka genom att logga in på webbplatsen 1177.se. Vaccinationerna i länet pågår för fullt.

Alla som är 65 år eller äldre erbjuds nu vaccin mot säsongsinfluensa, samtidigt erbjuds en påfyllnadsdos mot covid-19 till de som de som fått sin andra dos mot covid-19 för minst fem månader sedan. Båda vaccinationerna bokas gärna vid samma tillfälle.

De som rekommenderas vaccinet mot säsonginfluensa ska helst ta det innan mitten av december för att ha skyddet när influensasäsongen startar.

De som kan boka tid digitalt uppmanas att göra det

De som är 65–69 år får under denna vecka ett brev med information om tidsbokning och annat att tänka på inför sin vaccination. Den som kan uppmanas därför att boka sin tid för vaccination digitalt.

–Vi har vaccin och nu gör vi allt vi kan för att bemanna upp våra vaccinationslokaler. Om det inte finns tider att boka just när du loggat in, vänta någon dag till och försök igen, säger Cecilia Karlsson, tf verksamhetschef för vaccinationsarbetet.

– Den personal som vaccinerar våra värmlänningar gör ett enormt jobb. Många av dem är pensionerade distriktssköterskor och de fortsätter att bidra i arbetet på ett fantastiskt sätt. Dessutom har flera sjuksköterskor redan hör av sig till oss efter förra veckan annons och det är vi glada för!

Om vaccinationerna

Vaccination mot säsongsinfluensa

Det är främst de som är äldre eller har en sjukdom som riskerar att bli svårt sjuk av influensa eller dess följdsjukdomar. Därför rekommenderas de att vaccinera sig mot säsongsinfluensa, och det är extra viktigt i år. Det naturliga skyddet är sämre än vanligt i år eftersom det inte fann någon ingen influensa alls förra året.

Påfyllnadsdos mot covid-19

För att förbättra skyddet mot covid-19 erbjuds också den som är 65 år eller äldre och är vaccinerad med två doser mot covid-19 en påfyllnadsdos, en tredje dos. Det ska ha gått minst fem månader sedan den andra dosen vaccin mot covid-19.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?