Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Nu kan personer som är 50 år eller äldre börja boka tid för påfyllnadsdos

Klicka på bilden för att se en större version av den.

Nu kan personer som är 50 år eller äldre börja boka tid för påfyllnadsdos

Nu kan personer som är 50 år eller äldre boka tid för påfyllnadsdos. Bokningsbara tider fylls på allt eftersom. Tiden för påfyllnadsdos kan bokas tidigast sex månader efter den andra dosen.

Två doser vaccin ger ett mycket gott skydd mot sjukdom för de allra flesta, i upp till ett år. Men skyddseffekten avtar med tiden och mer hos äldre personer än hos yngre. NU erbjuds personer som är 50 år eller äldre att boka tid för vaccination med en påfyllnadsdos mot covid-19.

– Det man ska tänka på när man bokar tid är att det ska ha gått minst sex månader från att man fick den andra dosen, säger områdeschef Madelene Johanzon.

Det finns lediga tider på flera vaccinationsmottagningar i länet just nu och fler tider fylls på löpande.

– Vi räknar med att vaccinera till och med mars månad ut. Just nu finns det just nu gott om lediga tider på några orter, bland annat i Torsby och Kristinehamn. Om det inte finns tider att boka just när du loggat in, vänta någon dag till och försök igen. Det fylls på med nya tider efter hand, säger Madelene Johanzon.

– Vi gör allt vi kan för att arbeta på ett smidigt sätt för alla som vill vaccinera sig med en påfyllnadsdos. Vi lägger löpande ut fler tider och vi tittar bland annat på nya lokaler på några orter för att förbättra flödet på mottagningarna, säger Madelene Johanzon.

Boka via 1177.se

Tid för vaccination bokas genom att logga in via webbplatsen 1177.se. I samband med bokning av vaccination väljer man också den lokal som man vill vaccineras på.

Alla som är 18 år eller äldre kommer att erbjudas en påfyllnadsdos mot covid-19. Personer som är 18–49 år förväntas kunna boka en tid från och med slutet av januari.

Ett brev kommer att skickas till alla som är folkbokförda i Värmland när det är möjligt att boka tid för vaccination.

Tidplan för påfyllnadsdos mot covid-19

50 år eller äldre kan boka tid från och med vecka 49, 2021.

18-49 år preliminär start för bokning vecka 4, 2022.

När kan jag ta min påfyllnadsdos?

65 år eller äldre. Tidigast fem månader efter dos 2.

64 år eller yngre. Tidigast 6 månader efter dos 2.

Det finns tre sätt att ta reda på när du fick din andra dos vaccin

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?