Region Värmland logga

Marit Kapla släpper sin nya bok på Klarälvdalens folkhögskola. Foto: Cato Lein

Marit Kapla släpper ny bok på Klarälvdalens folkhögskola

Den 29 augusti släpper Marit Kapla sin senaste bok Kärlek på svenska vid Klarälvdalens folkhögskola. I samband med boksläppet anordnas en kurs i form av en fördjupande bokcirkel där deltagarna får läsa och arbeta utifrån boken.

Den 29 augusti släpper Marit Kapla sin senaste bok Kärlek på svenska vid Klarälvdalens folkhögskola. I samband med boksläppet anordnas en kurs i form av en fördjupande bokcirkel där deltagarna får läsa och arbeta utifrån boken.

Författaren Marit Kapla belönades med Augustpriset för sin debutbok Osebol. Hon har sina rötter i norra Värmland och nu är Marit Kapla tillbaka på hemmaplan för att släppa Kärlek på svenska. Det är också starten på en bokcirkel kopplad till boken.

Kärlek på svenska är ett samarbete och grundar sig i en dokumentärfilm av Staffan Julén. Personerna som intervjuas i filmen medverkar även i boken och flera av dem bor i orter som Ambjörby, Sunne och Karlstad. Deras unika erfarenheter och formuleringar är kärnan i en drabbande skildring av kärlekens villkor i vår tid.

Kurs i samband med släppet

Att boksläppet sker i Stöllet på Klarälvdalens folkhögskola faller sig naturligt för Marit, som själv växt upp med föräldrar som arbetat på skolan.

– Det är fantastiskt roligt att ha boksläppet i Stöllet och på folkhögskolan som faktiskt även är med i boken, säger Marit Kapla. En av de intervjuade i boken träffade sin man på Klarälvdalens folkhögskola på 60-talet. Det är roligt att skolans historia finns med i boken för jag tycker verkligen att det är en otroligt bra utbildningsform. Det är bra att skolan finns.

Upplägget med att folkhögskolan i samband med boksläppet även anordnar en kurs i form av en fördjupande bokcirkel känns helt rätt för Marit Kapla.

– Det är en författares dröm att få komma så nära sina läsare. Det ska bli oerhört intressant att höra hur andra läser boken. Det är även kul att dokumentärfilmen ingår så att det blir en helhet. Det kommer garanterat bli mycket att prata om och jag är nyfiken på deras reflektioner om urvalet och arbetsprocessen.

På boksläppet, som är öppet för alla, kommer Marit att signera böcker och läsa ur boken. Bokcirkelns deltagare får sedan läsa boken tillsammans, analysera och diskutera den samt se dokumentärfilmen.

Bokcirkeln är en distanskurs. Anmälan är öppen och stängs när deltagarlistan är full.

Kärlek på svenska – en fördjupande bokcirkel

Här kan du läsa mer om kursen och ansöka.

Sidan uppdaterad