Region Värmland logga

Kirurgveckan kommer till Karlstad

Den stora Kirurgveckan återvänder till Värmland. Den 19–23 augusti kommer yrkesverksamma inom kirurgi från hela Sverige till Karlstad för att delta i konferensen. Under veckan bjuds även allmänheten in till korta föreläsningar.

Det här blir tredje gången som den årliga konferensen kommer till Karlstad.

– Hittills har omkring 1 200 deltagare anmält sig, i första hand läkare, sjuksköterskor och vårdadministratörer, säger Linda Hauge, verksamhetschef på kirurgkliniken på Centralsjukhuset Karlstad.

Stort program

Ett stort vetenskapligt program väntar deltagarna på Karlstad CCC. Konferensen arrangeras och finansieras av Svensk kirurgisk förening, kirurgkliniken är värdar.

– Det är ett förtroendeuppdrag som man som klinik ansöker om. Det sätter Karlstad och Värmland på kartan och vi har tidigare genomfört detta med bravur. Det är också ett bra tillfälle att som klinik utvecklas och göra detta tillsammans, säger Linda Hauge.

Att vara värd innebär en hel del arbete som bygger på frivillighet och som görs utanför ordinarie arbetstid med stort engagemang från läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och vårdadministratörer.

Öppna föreläsningar

I samband med veckan bjuds allmänheten in till korta öppna föreläsningar. Då finns det möjlighet ställa frågor till personal på plats och lära sig mer om:

  • Varför vi får cancer.
  • Knöl i bröstet, hudcancer.
  • Fönstertittarsjukan.
  • Gallstenssjukdom.
  • Ändtarmsproblem.

Se hela programmet:

Kirurgiföreläsning

Tid och plats för öppna föreläsningar

Tid: 20 augusti klockan 17–18.30.

Plats: Värmlands museum, aulan

 

Sidan uppdaterad