Region Värmland / Nyhetsarkiv / Ambulans i tiden - god och nära vård på FLISA-kongressen 2019

Ambulans i tiden - god och nära vård på FLISA-kongressen 2019

Region Värmland är värd för 2019 års FLISA-kongress som arrangeras i Karlstad nästa vecka. Årets tema är ”Ambulans i tiden – god och nära vård” med särskilt fokus på ambulanssjukvårdens roll i framtidens hälso- och sjukvård.

Föreningen för ledningsansvariga inom svensk ambulanssjukvård, FLISA, arrangerar varje år en tre dagar lång kongress med det huvudsakliga syftet att utveckla svensk ambulanssjukvård. I år samlas närmare 900 medarbetare från landets 21 regioner i Karlstad kring temat "Ambulans i tiden – god och nära vård".

Bland föreläsarna märks bland andra hedersföreläsare Anna Nergårdh, regeringens särskilda utredare som leder utredningen "Samordnad utveckling för god och nära vård". Utredningen ska mynna ut i ett förslag om hur en omstrukturering av det svenska hälso- och sjukvårdssystemet ska genomföras. Vidare kommer inrikesminister Mikael Damberg delta i seminariet "Blåljussabotage" och berätta om regeringens förslag för ett stärkt straffrättsligt skydd för blåljusverksamhet och myndighetsutövning.

Media välkomnas att delta i samband med kongressen.

Axplock ur programmet

Sidan uppdaterad