Region Värmland / Nyhetsarkiv / Lena Gjevert blir tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör

Lena Gjevert blir tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör

Lena Gjevert har utsetts till tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Värmland. Hon inleder sitt uppdrag i dag måndag den 3 februari.

Efter att ha haft ledande positioner inom den norska hälso- och sjukvården i närmare 25 år blev Lena Gjevert förra året chef för det nybildade området vårdkvalitet i Region Värmland. Tidigare har hon bland annat varit chef för medicinkliniken samt projektdirektör på Oslo universitetssjukhus.

– Under mina månader i Värmland har jag stött på många duktiga medarbetare och ledare som på ett tydligt sätt tar ansvar för att invånarna i länet ska få god vård. Det gör att jag känner mig trygg i beslutet att ta mig an det här tillfälliga uppdraget, säger Lena Gjevert.

Tillförordnad regiondirektör Peter Bäckstrand:

– Lena Gjevert har lång erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården i både Sverige och Norge vilket skapar förutsättningar för att vi ska kunna arbeta vidare i väntan på att rekryteringen av en permanent lösning. Vi kommer ta någon vecka på oss att lägga upp en plan för hur den rekryteringen ska genomföras, säger han.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?