Så skaffar du frisktandvård

Från första januari det år du fyller 24 räknas du som vuxen inom tandvården och börjar betala din tandvård själv. Då är frisktandvård ett bra sätt att ta hand om tänderna och slippa oväntade utgifter.

Boka en tid för undersökning

Om du vill skaffa frisktandvård bokar du först en tid för en undersökning på din klinik, eller pratar med dem vid nästa besök. Om du inte har någon särskild klinik du går till, kontaktar den kliniken där du vill gå och boka en tid för undersökning.

Din tandhälsa avgör avgiften

Om undersökningen visar att du behöver behandling gör vi den först. Undersökningen och den eventuella behandlingen debiteras enligt Folktandvården Värmlands prislista. Sedan görs en bedömning av din tandhälsa och du placeras i en avgiftsklass. 

Vad kostar det?

Erbjudande om avtal skickas hem till dig

Du får ett avtalserbjudande i två exemplar hemskickat och kan läsa det i lugn och ro.

Betala via faktura eller autogiro

Vi har då ett treårsavtal som börjar gälla från det datum som anges i erbjudandet du får från oss. Du betalar din avgift per månad via autogiro eller per år med faktura, vilket som passar dig bäst.

För dig som bor utomlands

Även du som bor utomlands, exempelvis i Norge, kan skaffa frisktandvårdsavtal hos någon av våra kliniker. Fråga gärna oss i samband med ditt nästa besök!

Har du redan fått ett erbjudande om frisktandvård?

Här kan du ta del av dina avtal samt godkänna eller avböja nya erbjudanden.

Kontakt

För frågor om frisktandvård

Kontakta din klinik via 1177.se eller ring
Frisktandvårdssupporten, 010-831 96 33

Betalning med autogiro

Kontakta din bank

Sidan uppdaterad