Start / Jobba hos oss / En bra start hos oss / Medarbetare berättar

Bra boende och schysst schema

Katarina Utterström och Adel Fani har onekligen lagt de första bitarna i sitt livspussel i perfekt ordning; de är nygifta, de bor i en häftig lägenhet på Kasernhöjden och de har skaffat sig ett drömschema med lediga eftermiddagar i slutet av veckan.


– Tja, det är inte så tokigt, säger Katarina Utterström och ler. Det här med schemat är verkligen guld. Vi har torsdag och fredag eftermiddag lediga och slipper stressa med städning och helginköp. Och just att vi kunde få det schemat båda två, det var verkligen bussigt.

Det är den sortens detaljer som bidrar till att Katarina och Adel trivs på Folktandvården Värmland. Att klinikcheferna lyssnar och försöker möta medarbetarnas önskemål så långt det går.

Har kul med kollegor

Katarina jobbar som allmäntandläkare i Skoghall medan Adel precis börjat som klinikchef på Våxnäs i Karlstad. Adel, som också hunnit med en sväng till den privata sektorn, gillar gemenskapen hos Folktandvården.

– Det finns en härlig gemenskap här, jag har kul ihop med mina kolleger och jag saknade den sociala delen när jag jobbade privat.

Katarina och Adel träffades när de började plugga på Tandläkarhögskolan i Umeå 2005 och efter ett halvår som vänner blev de ett par i början av andra terminen. Adel Fani är uppvuxen i Karlstad och sökte sig hit efter avklarade studier och Katarina hade ingenting emot att följa med.

– Jag är från Östersund som är en ganska likvärdig stad så det är ingen dramatisk skillnad. Men Karlstad ligger bättre till och jag trivs bra med jobbet, våra vänner och bostaden så jag ser ingen anledning att flytta härifrån.

Nära till jobbet och city

Kasernhöjden är de före detta logementsbyggnaderna på I2 som är ombyggda till lägenheter. Väggarna är metertjocka och trots att Katarina och Adel har en hemmabioanläggning med ett ljud i klass med en riktig biograf har de förvissat sig om att grannen på andra sidan väggen inte hör ett smack.

– Att vi kan dra på ljudet när vi ser på film är en stor fördel, konstaterar Adel. En annan är att Kasernhöjden är som en egen liten avskild enklav med ett eget byliv, samtidigt som vi bara har en kvarts promenad till city.

Text: Margareta Jonilson
Bild: Christer Höglund

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta ossFölj oss i sociala medier