Till startsidan

Priser

Tandvården är avgiftsfri till och med sista december det år som du fyller 23. Som vuxen får du ett tandvårdsbidrag varje år och det finns också fler ekonomiska stöd för tandvård.

Uteblivande och sena återbud

Om du uteblir från ett besök tar vi ut en avgift på 350 kronor om du är 18 år eller äldre och 100 kronor om det gäller besök i barn- och ungdomstandvård. OBS! Gäller ej vid barnets första besök.

Sena återbud till tider samma dag, efter klinikens telefontid för återbud, debiteras vuxna patienter, med 150 kronor.

Ändring från och med 1 april

Från och med den 1 april 2023 ska av- och ombokning ske senast 24 timmar innan ditt besök för att ingen debitering för sent återbud/uteblivande ska ske. Du ändrar eller bokar av din tid enklast genom att logga in på www.1177.se. Observera att vissa besök inte kan av- och ombokas via 1177.se, kontakta då din klinik via telefon.

Tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd finns för alla

Varje år får du ett Allmänt tandvårdsbidrag (ATB). Är du 24-29 eller över 65 år får du 600 kronor i bidrag och är du 30-64 får du 300 kronor per år. Det innebär att du i slutändan ofta betalar något mindre än vad ett bruttopris (som här nedan) visar. Har du frisktandvårdsavtal dras bidraget av också från den avgiften. Ett allmänt tandvårdsbidrag kan sparas i högst två år. Så du som inte har varit hos oss på ett tag har upp till 1200 kronor i bidrag som väntar.

Högkostnadsskydd

För kostnader över 3000 kronor gäller ett högkostnadsskydd. Det innebär att du betalar hälften av den del som överstiger 3000 kronor och 15 procent av den del som överstiger 15 000 kronor. Läs mer om ekonomiska stöd.

Frisktandvård - fast avgift och regelbundna besök

Ett frisktandvårdsavtal är en möjlighet att hålla koll på dina tandvårdskostnader. Du betalar en fast månadsavgift och blir kallad till oss regelbundet. Läs mer om frisktandvård.