Jenny, Peter, Dilsa och du!

20-talets första gen(i)us ger dig Jenny Strömstedt, jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, Peter Rung med ny föreställning, Dilsa Demirbag Sten om hederskultur och mycket, mycket mer. Det vill en inte missa!

geniuslogga

När: 19 maj 2020
Var: Karlstad CCC, Karlstad 

Anmälan är öppen!

För de som bor och verkar i Värmland finns 400 kostnadsfria platser. Först till kvarn gäller. Därefter går det fint att anmäla sig till självkostnadspris. För de som bor och verkar i övriga landet är deltagaravgiften endast 950 kronor. 

Du som bor och verkar i Värmland anmäler dig här.

Du som bor och verkar i övriga landet anmäler dig här. 

 

Vem tycker du ska vinna Geniuspriset 2020?

Nytt för i år är att du är med och bestämmer vem som vinner. Nominera en organisation som du tycker gör skillnad för jämställdheten. Bidragen bedöms av en extern jury och vinnaren presenteras under gen(i)us 2020 den 19 maj på Karlstad CCC.

Läs om priset, juryn och nominera här.

 

Jenny Strömstedt

Moderator: Jenny Strömstedt

För tredje året i rad presenterar vi stolt journalisten, programledaren och gen(i)us-veteranen som årets moderator.

 

Åsa Lindhagen

 

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen

"Vi kan aldrig acceptera att människor inte har makten över sina egna liv. Regeringen jobbar för ökad jämställdhet på alla nivåer, att stärka barns rättigheter, att bekämpa våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi står tydligt upp för alla människors lika värde."

Hör Sveriges jämställdhetsminister om regeringens jämställdhetesarbete framöver.

 

Peter Rung

Män – en föreställning av och med Peter Rung

Premiär för Peters nya föreställning om normer och manlighet. Om att växa upp i en värmländsk bruksort och fostras i omklädningsrum. Och om att lära sig ta det som en man, en riktig man.

 

Dilsa Demirbag Sten

Vad gör hederskulturen med Sverige-bilden, den samhälleliga tilliten och vilka konsekvenser har den för våra samhällsfunktioner?  

Dilsa Demirbag Sten är författare, debattör och generalsekreterare på Berättarministeriet som hon grundade 2011. På gen(i)us 2020 resonerar hon om vad hederkulturen kostar samhället. 

 

Carolin Solskär

Könsnormer och jämställdhet – när generation Z och 60-talister möts i arbetslivet

Carolin Solskär är innovationsexpert, förkämpe för jämställdhet och en entreprenör med fokus på att främja mångfald och skapa nya förutsättningar för unga inom IT-branschen. På endast på fyra dagar, utan politisk eller aktivistisk erfarenhet ordnade hon 14 #Metoo-manifestationer runtom i hela landet. 

 

Fjärilsvingar – en monolog om att bara vilja vara sig själv av och med Isak Nordström

Det här är en inblick i den smärta och rädsla som många av oss upplevt. Men det är inte bara en skildring av att bryta mot normer, utan också av något djupt allmänmänskligt som går att relatera till vem du än är och vad du än har upplevt i ditt liv. Det är inte en berättelse om misär och sorg, utan en berättelse om hopp. Om att äntligen få veckla ut sina vingar och flyga mot friheten. 

Industripodden

Industripodden

Industripodden startades 2017. Då hade Elin Li, Maija Bigestans och Louise Wohrne länge använt varandra som stöd och bollplank kring hur det är att att vara ung kvinna i den mansdominerade skogsindustri som de alla var verksamma inom. Idag har podcasten växt och tagit sig utanför vardagsproblemen i skogsindustrin. Med mycket humor, självgranskning och en hel del allvar  tar podcasten upp de strukturer som finns, vad unga kvinnor som kommer in i branschen möts av och vad företag kan och bör jobba med när det kommer till mångfald och inkludering. På Gen(i)us kommer samma ämnen och funderingar diskuteras i en livepod på scen tillsammans med spännande gäster. 

 

Om gen(i)us

Genius är en av landet största konferenser om jämställdhet. I maj varje år träffas människor från hela landet i Karlstad för att inspireras, knyta kontakter och lära av varandra. Arrangörer är Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland.