Aktuell status Cosmic Link

Här publiceras aktuell information om Cosmic Link som till exempel nyheter, kända fel och eventuella workarounds.

Uppdatering Driftstörningar i Cosmic 11 juni

För närvarande är det driftstörningar i Cosmic och systemet är instabilt. Cosmic kommer med stor sannolikhet behöva startas om under helgen.

11/6 Störningar i Cosmic

För närvarande har vi driftstörningar i Cosmic.

15/3 Bugg vid uppdatering av information om Link-användare

En bugg har upptäckts som berör Link-användare. Om uppgifter som t.ex. telefonnummer uppdateras för användare i HSA-katalogen så uppdateras inte användarens telefonnummer i Cosmic.

Ny version av Cosmic Link efter driftstoppet lördag 28 november

Vid driftstoppet lördag 28 november uppgraderas Cosmic Link. Läs om nyheterna här.

Nytt utseende på inloggningen till Cosmic Link

Från och med torsdag 2020-12-03 kommer en ny inloggningssida synas i samband med inloggning till Link.

Anslutning av vårdinformation ”Samordnad vårdplanering” till nationella tjänster

Den 11 juni startar publiceringen av vårdinformation som registreras i Cosmic Link till nationella tjänster; NPÖ (nationell patientöversikt) och Journalen (Journalen via nätet).

Anslutning av vårdinformation som registreras i Cosmic Link till nationella tjänsterna nationell patientöversikt NPÖ och journalen via nätet.

9/3 Långa svarstider i Cosmic

UPPDATERING: Problemet med långa svarstider i Cosmic är nu löst.

Begränsad åtkomst till landstingets fjärråtkomst och Cosmic Link

19/2 kl. 18.00-22.00 Begränsad åtkomst till landstingets fjärråtkomst och Cosmic Link

Uppgradera inte SITHS-korten innan 31/1

Driftsättning av nya SITHS-eID för Cosmic Link kommer att vara klar 31 januari. Fram till detta datum kommer inte SITHS e-ID supportas fullt ut.

Torsdag 19 december

Torsdagen den 19:e december är supporten stängd på förmiddagen mellan kl 08:00 och 12:00. Supporten är även stängd mellan kl 14:00 och 14:30. Därefter öppen som vanligt.

10/12 Driftstörning Cosmic

UPPDATERING: Problemet är åtgärdat och Cosmic fungerar normalt igen.

Inloggning i Cosmic Link fungerar igen

Nu kan kommunanvändare åter logga in i Link igen.

Problem med inloggning i Cosmic Link

Det är för närvarande problem med inloggning i Cosmic Link för kommunanvändarna. Felsökning pågår.

Uppgradera inte SITHS-korten

Uppgradera inte SITHS e-ID till senaste versionen då det omöjliggör åtkomst till Cosmic Link.

Tillbaka till Cosmic Link