Aktuell status Cosmic Link

Här publiceras aktuell information om Cosmic Link som till exempel nyheter, kända fel och eventuella workarounds.

Guide vid problem med inloggning i Cosmic Link

Under Dokument och instruktioner finns nu ett dokument som beskriver vanliga orsaker till problem vid inloggning i Cosmic Link, och hur ni själva kan åtgärda dem.

Driftstörningar i Cosmic 26/8, kl 22:30-01:30

För att rätta de tekniska problemen vi haft under juni och juli månad, bland annat långa svarstider vid bokningar i tidboken, kommer rättningar att installeras i Cosmic driftmiljö.

Begränsad åtkomst till Region Värmlands fjärråtkomst tisdag 10 augusti klockan 15.00-16.00

Tisdagen den 10 augusti från klockan 15.00-16.00 sker en uppgradering av vår fjärråtkomstplattform.

Driftstopp Cosmic torsdag 17 juni klockan 22.30-01.30

För att rätta de fel som finns med långa svarstider i Nova samt de problem gällande bokningsbara tider för vaccination via 1177 behövs ett nödvändigt driftstopp. Cosmic läsmiljö är tillgänglig under driftstoppet. Vi meddelar via driftinformationsmeddelande när driftstoppet är klart.

14/6 Cosmic i normal drift

Efter omstart av miljön är Cosmic nu åter i normal drift.

Uppdatering Driftstörningar i Cosmic 11 juni

För närvarande är det driftstörningar i Cosmic och systemet är instabilt. Cosmic kommer med stor sannolikhet behöva startas om under helgen.

11/6 Störningar i Cosmic

För närvarande har vi driftstörningar i Cosmic.

15/3 Bugg vid uppdatering av information om Link-användare

En bugg har upptäckts som berör Link-användare. Om uppgifter som t.ex. telefonnummer uppdateras för användare i HSA-katalogen så uppdateras inte användarens telefonnummer i Cosmic.

Ny version av Cosmic Link efter driftstoppet lördag 28 november

Vid driftstoppet lördag 28 november uppgraderas Cosmic Link. Läs om nyheterna här.

Nytt utseende på inloggningen till Cosmic Link

Från och med torsdag 2020-12-03 kommer en ny inloggningssida synas i samband med inloggning till Link.

Anslutning av vårdinformation ”Samordnad vårdplanering” till nationella tjänster

Den 11 juni startar publiceringen av vårdinformation som registreras i Cosmic Link till nationella tjänster; NPÖ (nationell patientöversikt) och Journalen (Journalen via nätet).

Anslutning av vårdinformation som registreras i Cosmic Link till nationella tjänsterna nationell patientöversikt NPÖ och journalen via nätet.

9/3 Långa svarstider i Cosmic

UPPDATERING: Problemet med långa svarstider i Cosmic är nu löst.

Begränsad åtkomst till landstingets fjärråtkomst och Cosmic Link

19/2 kl. 18.00-22.00 Begränsad åtkomst till landstingets fjärråtkomst och Cosmic Link

Uppgradera inte SITHS-korten innan 31/1

Driftsättning av nya SITHS-eID för Cosmic Link kommer att vara klar 31 januari. Fram till detta datum kommer inte SITHS e-ID supportas fullt ut.

Tillbaka till Cosmic Link