Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Nytt avtal personlyftar och selar 1 februari 2021

Nytt avtal personlyftar och selar 1 februari 2021

Upphandling av personlyftar och selar har genomförts tillsammans med regionerna i 7-klövern. Det nya avtalet gäller från 1 februari 2021.
En del av nuvarande sortiment blir fortsatt kvar på avtal men det blir också några förändringar.

Guldmanns taklyft (GH3) och golvlyft (GL5.1) är fortsatt kvar på avtalet. Golvlyft för tunga brukare har tillkommit och det är Etac´s Molift Mover 300 och uppresningslyften byts ut till Handicare´s MiniLift 160EE.

Golvlyften GL5.1 kommer få nytt artikelnummer då den skiljer sig lite i förhållande till den golvlyft vi har idag då den har både elektrisk och mekanisk nödsänkning.

Den största förändringen är att basselar och hygienselar nu kommer att levereras från Guldmann. Nytt är också att vi fått in amputationsselar på avtalet med val utifrån patientens behov. Det är Guldmann, Etac och Handicare som är de leverantörer man kan välja från.

Observera att då vi fortfarande har golvlyftar kvar på lager så kommer de att levereras ut i första hand och det finns även några lyftselar från Handicare kvar. Det kan alltså hända att vi ändrar ordrar för att tömma vårt lager på dessa produkter.

Under bassortiment–personlyftar och selar kommer sortimentsöversikter att publiceras inom kort och sortimentskatalogen i webSesam kommer att uppdateras.

Har du frågor eller funderingar, kontakta ansvarig hjälpmedelskonsulent.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?