Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Utbildningen Psyk-E bas suicid

Utbildningen Psyk-E bas suicid

Genom utbildningen Psyk-E bas suicid får du fördjupad kunskap om att upptäcka, möta och förstå suicidnära personer. Hösten 2021 erbjuder Suicidprevention i Värmland programmet som en sammanhållen utbildning med sex digitala träffar.

Utbildningen består av filmade föreläsningar och diskussioner samt fallbeskrivningar för ökad förståelse för komplexa fall. Föreläsningarna täcker teman som forskning och prevention, bemötande, självmordsrisk i olika grupper, psykiatriska sjukdomstillstånd med ökad självmordsrisk samt existentiella och religiösa aspekter på självmord. Föreläsningarna ges av Sveriges främsta experter inom sina respektive områden och är baserade på bästa tillgängliga evidens.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till personer inom till exempel kommuner, regionen och privat och ideell sektor.

Tid

I utbildningen ingår 6 digitala pass på 3,5 timmar vardera. Vi träffas varannan onsdag förmiddag under september–november 2021.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?