Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Konferens om suicidprevention genomförs som webbinarium

Konferens om suicidprevention genomförs som webbinarium

Konferensen Suicidprevention i Värmland – manlighet och suicid planerades att genomföras i Karlstad 10 september. Arrangören har nu tagit beslutet att ställa in konferensen och genomföra programmet som webbinarium.

– Att vi har ett webbinarium minskar risken för smittspridning och kan också öka möjligheten för fler personer att ta del av de viktiga föreläsningarna, säger folkhälsostrateg Annika Ode.

Arrangören Samverkansgruppen för suicidprevention i Värmland har valt temat manlighet och suicid eftersom betydligt fler män än kvinnor tar sitt liv. Webbinariet vänder sig till alla som av olika anledningar behöver förståelse för varför det är så.

– Bland föreläsarna finns både personer som forskar om suicid, och personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa och suicidtankar. Tanken är att deltagarna också ska kunna ställa frågor som rör det som föreläsarna talar om.

Den som anmäler sig kan delta själv på egen dator eller samla en grupp personer som delar dator.

– Flera av dem som anmält sig till konferensen har redan anmält sig till webbinariet och vi hoppas att många fler tar chansen att lära sig mer om manlighet och suicid.

Webbinariet pågår hela dagen klockan 8:45–16:00. Anmälan görs via webbsidan nedan senast 28 augusti. Kostnaden är 200 kronor (exklusive moms) per dator.

Mer information om webbinariet och anmälan finns på
www.regionvarmland.se/konferenssuicidprevention2020

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats

Till toppen